Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tutki Raamattua
 
 
Tälle sivulle olen koonnut joitakin hyviä raamatuntutkimisohjelmia. Ohjelmat ovat helppokäyttöisiä ja niiden avulla saa helposti ja nopeasti syventävää tietoa Raamatun alkukielistä.
 
Psa. 1:1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,
2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!
 

 
 
Linkki ohjautuu e-sword.net -sivustolle, josta voi ladata ilmaiseksi tietokoneelle englanninkielisen e-Sword -nimisen raamatuntukimisohjelman. Ohjelmassa on oletusasetuksena King James Version -raamatunkäännös ja Strong's Hebrew and Greek Dictionaries -sanakirja. Ohjelmaan voi ladata "download" -valikosta lisää kymmeniä erikielisiä raamatunkäännöksiä, kommentaareja, sanakirjoja, hartauskirjoja, hakuteoksia ja grafiikoita.
 
 
Linkki ohjautuu kristillisen kirjakaupan nettimyymälään, josta voi ostaa digitaaliset versiot Novumista (Uuden Testamentin selitysteos) ja Ison Raamatun Tietosanakirjasta yhdessä paketissa.
 
DigiNovum sisältää kreikka-suomi interlineaarisen käännöksen (alkutekstistä suomeksi), kreikka-suomi sanakirjan, jae jakeelta etenevän kommentaarin, erityisartikkelit, johdannon, evankeliumeiden yhteisesityksen, erisnimiluettelon ja lyhenneluettelon. Novum on koottu sadoista selitysteoksista ja se avaa alkutekstien maailmaa Raamatun käyttäjälle. Novumin kreikkalainen teksti on yhdistelmä tärkeimmistä kreikankielisistä tekstilaitoksista. Pohjatekstinä on 1500-luvulta peräisin oleva Textus Receptus, johon on verrattu uudempia tekstilaitoksia. Textus Receptus perustuu bysanttilaista tekstimuotoa edustaviin käsikirjoituksiin ja uudemmat tekstilaitokset edustavat pääasiassa kolmea käsikirjoitusta: Codex Sinaiticusta, Codex Vaticanusta ja Codex Bezae Cantabrigiensistä.
 
Digi-IRT on Suomen suurin raamattuaiheinen hakuteos. Se on kahdeksanosainen tietosanakirja, jossa on artikkeleita, Raamatun hakusanojen selitykset sekä niihin liittyviä havainnollistavia taulukoita, kaavioita ja luetteloita.
 

 

 
 
Esittely    -    Ota yhteyttä    -    Sivukartta    -    Tekijänoikeudet
 
 
 
 
©2019 Tutki Raamattua | Raamattusivut - suntuubi.com